در وجود هر یک از ما خائنی به نام پرخور وجود دارد.
نباید به او اجازه ی عرض اندام داد !سالاد برای خوردن سالاد بهتر است از یک بشقاب دیگر استفاده شود . سالار را به طور معمول با چنگال می خورند و برای خوردن آن از کارد استفاده نمی کنند.
چیپس تنها چیپس را می توان سرمیز غذا با دست برداشت و خورد . البته به آرامی ، دانه به دانه و فقط با دو سرانگشت
غذاهای خمیری غذاهایی که با خمیر درست می شوند (ماکارونی و ...) مثل سبزیجات ، فقط با چنگال خورده می شوند . مگر خمیر برشته شده ای باشد که در این صورت به کارگیری کارد لازم است. مانندپیتزا .
دستمال سفره بر سر سفره ، اگر به جای دستمال پارچه ای از دستمال کاغذی استفاده می کنید با آن فقط دست و دهان تان را پاک کنید نه بینی تان را.
جوجه کباب جوجه کباب با استخوان را می توان با کمک دست و انگشتان خورد . باید با انگشت ها گوشه ی آن را گرفت . به آهستگی قسمت کوچکی از جوجه را گاز زد .
خلال کردن دندان می توانید برای خلال کردن دندان های خود بعد از غذا به دستشویی بروید . اگر خیال می کنید با گرفتن دست جلوی دهان این عمل را در خفا انجام داده اید ، اشتباه می کنید .
سوپ فرانسوی ها سوپ را از نوک قاشق می خورند و انگلیسی ها از پهلوی قاسق در هر حال نباید قاشق سوپ را در دهان برد بلکه باید از لبه ی آن بدون هورت کشیدن سوپ را صرف کرد.
میزان غذا در حقیقت یک سوم آن چه که ما می خوریم برای ادامه ی زندگی پزشکان و داروسازان است ! بشقاب تان را پر از سالاد اردو و پیش غذا نکنید و برای غذای اصلی هم جا بگذارید . زیرا به هرحال بیش تر از یک معده ندارید .
دست ها در سرمیز سرمیز غذا ، آرنج های تان باید همیشه به پهلو چسبیده باشند چه موقع صرف غذا و چه موقع نوشیدن . هرگز تا پایان غذا ، آرنج های تان را روی میز نگذارید .
قاشق یا چنگال ! فرانسوی ها می گویند : «پرخور قبرش را با چنگال می کند !» سر سفره هیچ زننده تر از این نیست که خانم یا آقایی برای جا دادن قاشق پر در دهان ، آن را تا آخرین حد باز کرده سپس با گونه هایی برآمده شروع به جویدن کند . شاید بهتر باشد غذا را با چنگال صرف کند تا لقمه ها کوچک تر باشند.
محیط آرام پزشکان توصیه می کنند برای این که صورت تان جوش نزند ، نفخ نکنید و راحت بخوابید، در محیط آرام غذا صرف کنید برای رعایت این وضعیت ، بهتر است هنگام خوردن غذا ، درباره ی گرفتاری ها ، گله گذاری ها و مسایل ناجور زندگی حرف نزنید .
صدا آداب دانی هنر است که وقتی انسان دارد ، کسی متوجه آن نمی شود ولی اگر فاقد آن باشد همه می فهمند . باید مراقب بود از برخورد قاشق یا چنگال در مقابل این گونه صداها حساسیت دارند.
خمیرنان پس از صرف غذا با خمیرنان بازی نکنید . این مجسمه سازی را به عهده ی هنرمندان بگذارید.
نمک دان سر سفره غذا خیلی بهتر است از دیگران بخواهید که نمک دان ، آب و ... را به شما بدهند تا مجبور نباشید دست و بازوی تان را جلوی صورت و بینی اطرافیان تان دراز کنید .
اخم بر سر سفره اخم بزرگ ترین دشمن و لبخند بهترین گنج است . اگر غذایی را که به شما تعارف می کنند دوست ندارید، با اخم و چهره ای گرفته نگویید: « دوست ندارم » بلکه بهتر است با یک جمله ی تشکر آمیز و با لبخند بگویید: « ترجیح می دهم آن را نخورم.»
حرف های اشتها انگیز بر سر سفره نا امید و خسته کننده نباشید تا چند دقیقه مصاحبت شما اشتهای دیگران را کور نکند. حرف ها اشتها انگیز زیادی وجود دارد که می توان بر سر سفره ی غذا گفت و شنید.
سفره سفید اگر میهمان سفره ی شما را لک کرد یا غذا و نوشابه اش را روی آن ریخت ، ماجرا را بی اهمیت جلوه دهید. این مسئله واقعاً بی اهمیت است زیرا امروز مواد پاک کننده ی زیادی وجود دارد.
سفره کدبانو برای یک کدبانو، سفره ای که آماده می کند لذت زیادی دارد. ظرف نان، پاچ آب، نمکدان، زیر سیگاری ، قاشق و چنگال اضافه برای برداشتن خورش و خوراک و ... جزو لوازم واجب سر سفره است.
ته مانده ی غذا در بشقاب بدبختی بزرگ این است که زمانی معنی و روش زندگی را یاد می گیریم که زندگی مان دیگر تمام شده است.
به طور معمول آن ها که به آداب درست اهمیت می دهند بعد از غذا نان را به بشقاب شان نمی کشند و ته مانده ی غذا یا سس خورش را با آن جمع نمی کنند و نمی خورند.
تربچه کافی است اول برگ ها تربچه را بکنید ( اگر با برگ باشد) بعد آن را در دهان بگذارید. اگر به برگ های آن علاقه دارید، دانه دانه میل کنید... این روزها دیگر کسی تربچه را همراه با برگ هایش یک جا به دهان نمی برد.
میوه میوه هایی مثل خربزه، هندوانه، طالبی و امثال آن ها را نبایدیک جا در بشقاب به تکه های کوچک تقسیم و آماده ی خوردن کنید. بلکه پسندیده تر است که هر بار فقط قسمتی از آن را با کمک کارد بریده و با چنگال به دهان برید.
توت فرنگی توت فرنگی را از دم آن گرفته در شکر بزنید و میل کنید. اگر دم آن ها از قبل گرفته شده باید از چنگال استفاده کنید.
چای شیرین چای شیرین تان را پر سرو صدا به هم نزنید . با این کار چای تان شیرین تر نخواهد شد!
صدای بشقاب با قاشق و چنگال ، بشقاب تان را به صدا در نیاورید . به آرامی و بدون صدا غذا بخورید.
گیلاس و آلبالو اگر از خوردن گیلاس و آلبالو به خاطر موجودات زنده در آن وحشت دارید، در میان جمع این موضوع را مطرح نکنید. قرار نیست شما آن ها را بخورید ولی شاید دیگران بدون توجه تعدادی از آن ها را خورده باشند.
مطمئن باشید وحشت کرم از این که شما او را بخورید خیلی بیش تر از وحشت شماست!
قاشق بستنی پس از خوردن بستنی لیوانی یا چوبی، باید توجه داشت که قاشق آن برای خلال کردن دندان ها یا جویدن و بازی نیست.
نوشابه به طور عادی برای استفاده از بطری آب یا نوشابه، باید قسمت پایین آن را بگیرید نه گلوی بطری را تا جایی که بطری خفه شود! در ضمن اگر برای کسی آب یا نوشابه می ریزید، لیوان را با دست بلند نکنید بلکه بطری را روی لیوان خم کنید.
غذا در بشقاب به اندازه ی غذا در بشقاب تان بکشید که توانایی خوردن آن را دارید.
اگر چاق بمیریم یا لاغر، فقط به حال حمل کنندگان تابوت فرق می کند.
سوپ یا آش سوپ یا آش از جمله غذاهایی هستند که به جز بار اول دیگر نباید تعارف شود. همچنین میزبان نباید بیش تر از یک ملاقه سوپ یا آش در بشقاب میهمان بریزد. مگر این که دوباره تقاضا شود.
به هر حال باید جای کافی در معده برای صرف سایر غذاهای خوشمزه ای که درست شده، باقی بماند.
فوت نکنید در هر کجا و در میان هر جمع ، چه رسمی و چه غیر رسمی و یا در خانه ی خودتان ، سوپ یا آش و هر نوع غذای داغ دیگری را فوت نکنید. با کمی صبر و تحمل ، غذا خود به خود سرد خواهد شد.
اگر مشاهده بی ادبی و بد غذا خوردن افراد دیگر نبود هیچ کس نمی توانست به ادب خود پی ببرد.
چگونه باید از کارد استفاده کرد؟ بر سر سفره ی غذا چگونه باید از کارد استفاده کرد؟ با بازوان چسبیده به پهلو . با دست راست دسته ی کارد را میان انگشت شصت و انگشت سوم نگاه دارید طوری که انگشت سبابه در روی دسته، نزدیک به تیغه ی کارد مسلط هستید. دسته کارد باید روی دست میان شصت و سبابه جای گیرد. هرگز انگشت سبابه را روی تیغه کارد قرار ندهید. هرگز غذا را با کارد به دهان نبرید. هرگز کارد و چنگال را در مشت نگیرید. هرگز موقع صحبت کردن آن ها را در هوا به پرواز در نیاورید.
دسر تنها امید، بعد از صرف غذای بی مزه است!
سوپ را هورت نکشید و از پهلوی قاشق میل کنید.
کارد را بادست راست و چنگال را با دست چپ بگیرید.
تا حد ممکن از چنگال به جای قاشق استفاده کنید مگر برای صرف سوپ و آش.
برای دسر، قاشق غذا خوری تان را به کار نگیرید.
نان را یا در کنار بشقاب غذا خوری یا در بشقاب کوچکی که برای این کار گذاشته شده قرار دهید و هر بار تکه ی خیلی کوچکی از آن را ببرید.
نان را با فشار انگشت در دهان جای ندهید.
اگر از کره برای مالیدن روی نان استفاده می کنید، با سر کارد تکه ای کوچک در بشقاب تان بگذارید و از آن صرف کنید.
اگر کارد یا چنگال از دست تان بر زمین افتاد، اهمیتی ندهید و از میزبان تقاضای یکی دیگر کنید.
خم شدن شما در سر میز باعث زحمت افراد کنار دستی تان می شود.
بر سر سفره با فرد کنار دستی تان مطالب کوتاه و مختصر را برای صحبت پیش بگیرید.
می گویند منحصر نباشید به دیگران هم وقت صحبت بدهید.
مطالب شاد و اشتها آور را عنوان کنید.
قبل و بعد از نوشیدن ، با دستمال لب و دهان تان را پاک کنید.
نوشیدنی تان را با یک جرعه سر نکشید.
هسته ی کمپوت دسر را با همان قاشق از دهان بیرون آورید.
آرنج تان را قبل از پایان غذا روی میز نگذارید.
سیگارتان را بعد از پایان غذای میهمانان و یا در سالن پذیرایی روشن کنید.
جامعه به دو بخش تقسیم شده است:
آن ها که غذای بیش تر از اشتهای شان دارند.
آن ها که اشتهای بیش تر از غذای شان دارند.
yahyaee